CORONA UPDATE: HORECA EN CORONATOEGANGSBEWIJS

22 september 2021

Vanaf 25 september a.s. vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekenen die versoepelingen nu concreet voor onze vereniging?

 • Het clubhuis en het terras mogen open van 6.00 ’s ochtends tot middernacht!!
  • De bar sluit om 23.45 uur!! tijdens de vrijdagavondcompetitie en
  • op andere (normale) avonden om 22.45 uur!!
  • Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals een coronatoegangsbewijs voor gebruik van horeca binnen. Voor het gebruik van het terras en afhalen van drankjes/hapjes is géén coronatoegangsbewijs nodig.
  • Kleedkamers, douches en toiletten zijn open.
  • Deze ruimten zijn niet vanuit het clubhuis bereikbaar. Alleen te bereiken via de hoofdingang. De tussendeur naar de hal is verplicht afgesloten.
 • Publiek is toegestaan op het park, zowel bij trainingen als bij wedstrijden. Er zijn geen maximum aantallen; de 1.5 meter afstand is geen regel meer, het advies is wel om elkaar de ruimte te geven.

TIPS:

 • Zorg ervoor dat je jouw mobiele telefoon bij je hebt, waarop de QR-code staat in de Corona-check-app of een papieren document waaruit blijkt dat je bent gevaccineerd.
 • Zorg er dan ook voor dat je jouw Identiteitsbewijs bij je hebt. In geval van een controle moet je jouw coronapas én jouw identiteitsbewijs laten zien.

Wie controleert er dan op dat jij je coronapas en ID bij je hebt en dat je bent gevaccineerd?

Dat kunnen de handhavers van de gemeente Houten zijn, maar ook de politie en leden van het bestuur of de paviljoencommissie.

VOORKOM problemen en help de vereniging mee door je aan de voorwaarden te houden.

Je NIET conformeren aan de voorwaarden betekent dat je een boete kunt krijgen van de handhavers (verm. € 95,00) en de vereniging een boete kan krijgen van € 4000 of erger nog, sluiting als blijkt dat diverse keren niet aan de voorwaarden is voldaan.

Wil de volledige informatie lezen over de nieuwe CORONA-maatregelen, klik dan op deze link en je bent dan helemaal op de hoogte.

Samen houden we CORONA er onder en is het leuk om te sporten op ons park.

Het Bestuur 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 637 2999 of Padel gerelateerd 06 23324662

Tennis & Padelvereniging De Doordraaiers

Poort van Wulven 2
3992LZ Houten