Introductie Robin Sietsma

27 december 2020

Robin Sietsma / RS Pro Padel Academy

Robin

 

Mijn naam is Robin Sietsma en ik ga vanaf komend voorjaar de padellessen op de Doordraaiers verzorgen met RS Pro Padel Academy. Ik stel mij graag verder aan jullie voor:

 

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met tennis. Eerst bij T.C. Rijnsweerd en daarna bij ULTC Iduna, waar ik steeds vaker en fanatieker ging spelen. Daar heb ik uiteindelijk een aantal jaar in het 1e gemengd team gespeeld.

 

Padel speel ik nu zo’n 6 jaar en ik was gelijk helemaal verkocht, wat erin resulteerde dat ik me minder op tennis en meer op padel ging toeleggen. Na veel trainen en spelen in binnen- en buitenland, heeft dit geleid tot een plek in het Nederlands Herenteam Padel en het spelen van het EK in Lissabon waar we met Nederland de 5e plaats hebben bereikt. Dit jaar zouden we ons willen kwalificeren voor het WK in Qatar, maar helaas is dit afgelast wegens Covid.

 

Sinds afgelopen jaar ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen padelacademy en ik heb veel zin om per 1 maart te beginnen bij de Doordraaiers. Naast padeltrainer werk ik 2 dagen per week als fysiotherapeut in een gezondheidscentrum in Utrecht. Ook woon ik zelf in Utrecht.

 

Wat padel zo leuk maakt is dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt om een punt te maken of om juist de bal nog onverwachts terug te spelen, bijvoorbeeld via de glaswand . Daarom is positie, tactiek en beweeglijkheid erg belangrijk op de baan, evenals communicatie met je partner. Verder komt er natuurlijk een hele andere techniek bij kijken dan met tennis, die je, naarmate je hoger gaat/wilt spelen, steeds meer nodig zult hebben.

 

Wat mij aanspreekt bij de Doordraaiers is dat er veel enthousiaste padellers rondlopen (van beginners tot hoofdklasse) en dat kan denk ik alleen maar groeien. Zeker nu er sinds afgelopen jaar weer twee banen zijn bijgekomen en het aantal padelleden sterk is toegenomen.

 

Het is mijn doel om gestructureerde en kwalitatief goede padeltraining te verzorgen op de Doordraaiers om zo padellers van alle niveaus te enthousiasmeren en betere spelers te maken.

 

Vanaf medio januari 2021 kunnen mensen zich inschrijven voor de padellessen.

 

Graag tot snel op de baan!

Robin Sietsma

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 637 2999

Address

Poort van Wulven 2
3992LZ Houten