Ledenstop Padel

25 april 2021

Beste leden en vooral padelleden,

Vanwege de groei van het aantal padelleden voeren wij per direct een ledenstop in. Nieuwe aanmeldingen komen op een wachtlijst. Hieronder lees je meer.

Zoals jullie merken, heeft het aantal padel leden een enorme vlucht genomen de laatste weken en maanden. Sinds begin dit jaar hebben wij er ongeveer 100 leden bij gekregen; nu dus bijna 300 leden. Dat kunnen wij ons natuurlijk goed voorstellen. Wie wil er nou niet bij ons padellen ;-)!

Echter, dat heeft ook een keerzijde, namelijk een drukke bezetting van de banen. Wij krijgen veel meldingen van onze leden dat het vaak erg moeilijk is een baan te reserveren en dat merken wij zelf ook.

Daarom heeft de padelcommissie in overleg met het bestuur besloten per direct een ledenstop voor padel in werking te laten treden. Wij laten nu, totdat we 300 leden hebben, alleen nog leden woonachtig in Houten toe. Mensen van buiten Houten plaatsen we per direct op een wachtlijst. Als we 300 padelleden hebben, komen alle nieuwe aanmeldingen op een wachtlijst. 

Vanuit de KNLTB is het advies om maximaal tussen de 70 en 90 leden per baan aan te nemen. Dat is gebaseerd op onder andere reserveringtijd, baanbezetting en aantal competitieteams. Gezien de huidige banendruk bepalen we nu dat 75 leden per baan het maximum is. Aangezien we over maar 4 padelbanen beschikken komen wij in totaal op het maximum van 300.  

We hadden de verhuur van banen al deels beperkt. Zo was de verhuur van een padelbaan op primetime al een tijd niet meer mogelijk. We hebben nu ook besloten de banen niet meer te verhuren in de weekenden, zodat onze eigen leden kunnen spelen. Bovendien kunnen leden 7 dagen vooruit boeken, huurders maar 5 dagen. Wel is het jammer dat we als club inkomsten missen, want de verhuur van padelbanen levert ons jaarlijks veel inkomsten op. 

Wij verwachten dat het met dit besluit voor de huidige leden fijn padellen is en blijft bij De Doordraaiers. Wij zullen dit na maximaal 3 maanden evalueren.  

De padelcommissie

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 637 2999

Address

Poort van Wulven 2
3992LZ Houten