Nieuwe Coronamaatregelen: clubhuis dicht en geen publiek maar competitie blijft mogelijk!

01 oktober 2020

Beste Doordraaiers

Jammer genoeg moeten we jullie alweer informeren over nieuwe en dit keer flink aangescherpte maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Voor de omvang en leesbaarheid van dit bericht beperken we ons tot een samenvatting van de belangrijkste punten; we volgen daarbij zoveel mogelijk de KNLTB:

Het clubhuis is in elk geval de komende drie weken volledig gesloten. Voor alle duidelijkheid: dit betekent niet alleen dat er niets geconsumeerd gezeten kan worden, maar ook dat er geen vergaderingen, samenkomsten e.d. mogen plaatsvinden en ook dat er bij slecht weer niet geschuild kan worden.

De hal, kleedkamers en toiletten blijven geopend, en de AED en verbandtrommel blijven toegankelijk. Bij regen kan er niet massaal in de hal en zeker ook niet in de blaashal worden geschuild! Het park moet dan zo snel mogelijk worden verlaten.

Publiek is niet toegestaan, dit geldt voor het gehele park, inclusief terras, ook voor ouders bij jeugdtrainingen en -wedstrijden!

Vrij spelen en training blijft mogelijk. Reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers of ouders van de jeugd op het park blijven hangen. De aanwijzingen van de trainers moeten zonder morren worden opgevolgd.

Competitie: Als het weer het toelaat kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn zoals gezegd niet toegestaan. Vanzelfsprekend moeten de aanwijzingen van de VCL’s worden opgevolgd.

Vrijdagavondcompetitie: er zal worden gespeeld in twee shifts, van elk twee uur, zodat een team twee wedstrijden van een uur achter elkaar kan spelen, en daarna z.s.m. het park kan verlaten. De betreffende teams worden hier door de Najaarscompetitiecommissie en de VCL over geïnformeerd. Als je uit moet spelen, informeer dan vooraf naar het speelschema bij de betreffende vereniging.

Blaashal: op basis van informatie van de KNLTB hebben wij tot nog toe telkens aan de leden laten weten dat spelen in de blaashal veilig is. Omdat er nog steeds vragen hierover worden gesteld en wij als bestuur hier ook nog meer zekerheid over willen hebben, onderzoeken we op dit moment de specifieke normen en eigenschappen van onze blaashal en zullen we CO2-metingen laten verrichten. Vooralsnog bevestigt de nu beschikbare informatie dat onze blaashal aan de geldende ventilatienormen voldoet, maar wij zullen de leden informeren zodra alle cijfers bekend zijn. Desalniettemin blijft de blaashal uitsluitend toegankelijk voor spelers die hebben afgehangen, banen hebben gehuurd of voor trainingen door de BTA.,

Uiteraard blijven de 1.5 meter regel en de hygiëneregels onverkort van toepassing. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd en zullen we jullie weer informeren.

We begrijpen dat dit alles het padellen en tennissen en vooral het competitiespelen niet gezelliger maakt en ook gevolgen heeft voor de financiele positie van onze vereniging. Desondanks rekenen we weer op ieders medewerking aan deze nieuwe regels, zodat we in elk geval kunnen blijven spelen!

Wil je de maatregelen in detail nalezen, dan verwijzen we jullie graag naar de website van de KNLTB, waar veel en gedetailleerde informatie en het antwoord op veelgestelde vragen is te vinden:

https://corona.knltb.nl/nieuws/2020/09/nieuwe-coronamaatregelen-tennis-en-padelwedstrijden-blijven-mogelijk/

https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/veelgestelde-vragen/


Het bestuur

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 637 2999

Address

Poort van Wulven 2
3992LZ Houten