Bardiensten (algemene informatie)

 Algemene informatie over de bardiensten.

Alle seniorleden van onze vereniging zijn in principe verplicht 2 bardiensten per kalenderjaar (1/1 – 31/12) te verrichten, tenzij je de bardienst hebt afgekocht of vrijwilligerswerk voor tenminste 1 van de commissies doet. (tuinploeg, baanonderhoud, paviljoencommissie, padelcommissie, jeugdcommissie, technische commissie, sponsorcommissie, recreantencommissie, Open Toernooicommissie, Commissie Clubkampioenschappen etc.).

Voor de "nieuwe" leden worden er ieder voorjaar maximaal 3 instructieavonden georganiseerd. Uiteraard zijn andere leden ook welkom op deze avonden. Aanmelden voor deze avonden kan via [email protected].
 
Hoe kan ik mijn bardienst invullen.
 
Via de KNLTB-club app kun je onder het kopje "diensten" een datum selecteren waar nog een bardienst beschikbaar is. Door op de optie "inschrijven" te klikken wordt je naam toegevoegd. vervolgens zal je ter bevestiging een mail ontvangen.
 
Afkopen bardiensten.
 
Als je geen bardiensten kunt of wilt doen dan kun je deze afkopen voor €75,00. Stuur in dat geval een mail naar [email protected].
 
Vrijwillige bardienst en Oproep bardienst.

Naast de verplichte diensten is er ook plek voor leden die graag Vrijwillige bardiensten willen doen. (2 verplichte en 10 vrijwillig). Op deze wijze kan de hele contributie á €165,00 worden terugverdiend. (10 diensten x €16,50 per dienst). Minder diensten mag altijd.

Daarnaast is er behoefte aan leden die Oproepbardiensten willen doen. Je wordt dan benaderd om zo nodig dezelfde dag/avond nog bardienst te draaien. Bijvoorbeeld bij uitval door ziekte of bij grote drukte. Voor een dergelijke verrichte bardienst staat een vergoeding van €25,00.
Wil je Vrijwillige- en/of Oproepbardiensten doen stuur dan een mail naar [email protected].

Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

Het is wettelijke verplicht om als bardienstvrijwilliger en als verantwoordelijke club aantoonbaar een IVA-Certificaat te bezitten zodra je bardienst draait. Niet alleen de club, ook jij als lid, zijn strafbaar, indien dit IVA-certificaat niet getoond kan worden.
Het schenken van alcohol brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het
van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen krijgen in ons clubhuis. 
Iedere vrijwilliger wordt verplicht een test te maken naar aanleiding van de “Instructie Verantwoord Alcohol Schenken”. Ik verwijs je graag naar de betreffende site van het NOC/NSF om naar de test te gaan:  www.nocnsf.nl/iva
Nadat je bent geslaagd ontvangen jij en de club een certificaat als bewijs van deelname.
Stef Rigaux is vergunninghouder en uit dien hoofde ook barverantwoordelijke. Je kunt zijn naam en zijn mailadres ([email protected]) invullen in de daarvoor bestemde velden.
                                         
Succes met het behalen van je certificaat

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 637 2999 of Padel gerelateerd 06 23324662

Tennis & Padelvereniging De Doordraaiers

Poort van Wulven 2
3992LZ Houten

KVK-nummer

40476543