L.T.V. de Doordraaiers

Historie
Tennisvereniging LTV de Doordraaiers is opgericht op 24 september 1968. De eerste locatie met 2 betonbanen was de voormalige veilinghal op het industrieterrein "De Schaft". Hier is ook de naam ontstaan (namelijk vanwege het hele jaar "door te kunnen draaien"). 
 
In 1969 verhuisden De Doordraaiers naar de Hoefbladhof, waar 5 gravelbanen in gebruik werden genomen. Het eerste paviljoen, een eenvoudig houten gebouw, werd in 1984 vervangen door een stenen paviljoen. In datzelfde jaar werd verlichting aangelegd voor 3 banen zodat ook 's avonds 'doorgedraaid' kon worden.
 
Clubhuis
Het tennispark en de kleedruimtes werden gehuurd van de gemeente Houten. De hal en het kantinegedeelte waren in eigendom van de vereniging. Het ledental was toen verdeeld in 440 senioren en 130 junioren. Na vele jaren van voorbereiding en planning werd de tennisvereniging geprivatiseerd. De vereniging is in 1997 verhuisd naar de huidige  locatie, die aan de rand van de bebouwing ligt. Dit keer buiten de rondweg.
 
Op de nieuwe locatie is de vereniging in zeer korte tijd gegroeid naar 1200 leden en sinds de komst van Atalanta en TCH in rap tempo (5 jaar) naar een nu stabiele vereniging met 650 leden. 
 
Sinds 2013 beschikt de vereniging over 2 nieuwe gravel premium plus banen waardoor en ook na stevige regen snel weer gespeeld kan worden.
 
In 2018 werd de 50e verjaardag van de vereniging gevierd met een feest en clinic onder leiding van Sjeng Schalken.
 
Padel
Sinds enige jaren hebben we op ons park ook Padelbanen. Na een voorzichtige start met 2 banen bleek het enthousiasme voor deze snelle sport zo groot dat we momenteel zijn gegroeid naar 4 banen en een groeiende groep zeer betrokken spelers.
 
Opvallendste aspect van onze vereniging zijn de vele vrijwilligers die snel klaarstaan om allerhande activiteiten tot een goed einde te brengen. Het baanonderhoud, het paviljoen en het jaarlijkse opzetten van de blaashal. Het zorgt voor een ongedwongen sfeer waarin de vereniging 'van ons allemaal' is. 
 
Het spelniveau van de leden varieert van 4 tot 9 en door de jaarlijkse instroom van voldoende nieuwe leden via de introductiecursus is de groep met speelsterkte 8  goed vertegenwoordigd. Samengevat: een bruisende vereniging met voor iedere sterkte wat wils.
 
Lid worden van deze vereniging is eenvoudig. U kunt lid worden door via deze inschrijven.knltb.club/?clubId=6967c590-24ac-4c86-a652-bb2e519994d0 uw gegevens aan ons door te geven.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 637 2999 of Padel gerelateerd 06 23324662

Tennis & Padelvereniging De Doordraaiers

Poort van Wulven 2
3992LZ Houten